BouwTalent

Voor zij-instromers

Als zij-instromer heb je bij BouwTalent volop mogelijkheden. Ben jij een zij-instromer die graag de overstap wil maken naar de bouw- of infrasector? Dan ben je bij BouwTalent op de juiste plek! Dus, studeer je op dit moment iets heel anders of ben je al enkele jaren in een andere sector aan het werk, volg dan het zij-instromerstraject bij BouwTalent Zuid!

Stap 1: aanmelden​

Je schrijft je in bij BouwTalent Zuid. De eerste kennismaking draait om jou en je interesses. Om je hierop voor te bereiden ga je aan de slag om grip te krijgen op je vooropleiding, vaardigheden en kwaliteiten. ​

Stap 2: intakes​

Na de kennismaking kunnen we concreet aan de slag. Met de input die jij ons geeft maken we een plan om mogelijke kansen aan te pakken. We creëren de beste vorm van begeleiding tijdens jouw leerwerktraject. ​

Stap 3: matchen​

Bij BouwTalent Zuid zorgen we ervoor dat jij als kandidaat wordt gematcht met een leerwerkbedrijf dat bij je past. Onze partnerbedrijven weten wat erbij komt kijken om zij-instromers te begeleiden.​

Stap 4: begeleiden​

Gedurende je hele leerwerktraject bieden we begeleiding aan. Je kunt rekenen op onze expertise en ondersteuning, je staat er nooit helemaal alleen voor!

Stap 5: ontwikkelen

We ondersteunen je in jouw groei en ontwikkeling in diverse skills, zowel professioneel als persoonlijk. We blijven bereikbaar en helpen je bij het gehele leerwerktraject.

Ons doel is al onze BouwTalenten zo goed mogelijk te begeleiden. We willen ervoor zorgen dat jij jouw carrièredoelen in de bouw- en infra sector gaat halen. 

 

We begrijpen dat jij, als zij-instromer, op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Of je nu al werkervaring hebt of een niet-verwante opleiding hebt gevolgd, bij BouwTalent Zuid leggen we de nadruk op het vinden van een perfecte match met leerwerkbedrijven en het bevorderen van jouw professionele ontwikkeling.

We werken samen aan jouw persoonlijke groei. Of je nu jouw ervaring wilt benutten en een nieuwe richting wilt inslaan in de bouw- en infra sector, of juist helemaal opnieuw wilt beginnen, BouwTalent Zuid staat klaar om jou te begeleiden in jouw ambities. Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal, zodat je jouw volledige potentieel kunt benutten. 

Als zij-instromer kunnen wij ons voorstellen dat je extra vragen hebt of dat je onduidelijkheden ervaart. Neem gerust contact met ons op zodat wij je vragen persoonlijk kunnen beantwoorden!

"Veel werkervaring opbouwen"

Pep Pel, student Bouwkunde

“Voordat ik Bouwkunde ging studeren heb ik de havo afgerond. Ik werkte toen al in mijn vrije tijd bij een constructiebureau. Omdat ik daarmee al wat werkervaring had opgebouwd kwam ik via Avans bij BouwTalent Zuid terecht en kon ik bij een constructiebureau aan de slag. Het fijne is dat ik nu van drie partijen begeleiding krijg: van Avans, van BouwTalent Zuid en van het bedrijf waar ik werk. Fijn is bovendien dat ik al heel veel praktijkkennis opdoe tijdens mijn studie en dat ik niet altijd op school hoef te zijn. Werkervaring is bovendien heel belangrijk voor op een CV. Dat kan ik met drie dagen werken per week volop opbouwen.”

Verhalen van onze BouwTalenten

“De samenwerking met Bouwtalent is zeer positief. Ze schakelen snel bij vragen over school en werk. Bovendien helpen ze je bij het identificeren van je zwakke en sterke punten en ondersteunen ze je bij je persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Nick

Projectleider

“BouwTalent heeft als onafhankelijke partij bijgestaan in een op maat gemaakt leertraject waarin ik mij heb kunnen ontwikkelen tot een professional in de duurzame bouwwereld.”

Wouter

Projectleider

Veelgestelde vragen

Heb je nog meer vragen of zou je graag meer informatie willen? Neem dan contact met ons op!

Begeleiding

Studeren

Werken

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen je verder en vertellen je graag meer over BouwTalent!

Download brochure

Download brochure