BouwTalent Zuid

voor bedrijven

Ontdek de kansen die een samenwerking met BouwTalent Zuid uw bedrijf kan bieden. BouwTalent Zuid is de partner die niet alleen BouwTalenten voor uw organisatie selecteert en matcht, maar die hen vervolgens ook intensief begeleidt gedurende het gehele leerwerktraject. Omdat wij een uitgebreide intake houden met al onze kandidaten weten we precies welk hbo talent we met welke organisatie kunnen matchen. 

Hierdoor krijgt u toegang tot gemotiveerde professionals in spé die perfect passen binnen uw organisatie. Waarbij het grootste bijkomende voordeel is dat u hier zelf geen stappen meer in hoeft te zetten. We zijn actief betrokken bij het gehele proces, van begin tot eind.

Onze BouwTalenten hebben diverse achtergronden, variërend van verwante mbo-opleidingen, overstappers van voltijdopleidingen of de AD-opleiding Built Environment. Vanaf 2024 focussen we ook op zij-instromers, waaronder jonge kandidaten met beperkte (praktijk)ervaring die de overstap naar de sector willen maken óf juist ervaren professionals uit andere sectoren die zich willen omscholen. Met deze diversiteit aan talenten, kan BouwTalent Zuid uw organisatie verrijken en toekomstbestendig maken.

Meld nu uw leerwerkplekken aan

De aandacht en interesse in een duaal leerwerktraject groeit. Daarnaast neemt ook de diversiteit van de kandidaten met interesse in de sector toe.

Graag bieden wij u de gelegenheid om in contact te komen met onze talenten. U kunt het gehele jaar door een beschikbare leerwerkplek bij ons aanmelden. Deze informatie wordt zowel intern ingezet om de passende match te maken als ook om de kandidaten te informeren over de beschikbare leerwerkplekken.

Leerwerkplek aanmelden

Heeft u een leerwerkplek beschikbaar? Aanmelden kan het gehele jaar door!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over wat BouwTalent kan betekenen voor uw bedrijf?

Deze bedrijven gingen u al voor

“Het geeft me energie”

Heidi van Diest, Verkoopmanager bij bouw- en ontwikkelingsbedrijf Van Santvoort Bouw in Veldhoven, begeleidt vier jaar lang de duale hbo-bachelorstudente Bouwkunde Demi Peters. “Prachtig om te zien hoe ze zich ontwikkelt van een verlegen meisje tot een zelfverzekerde vrouw. Dat ik daaraan bijdraag vind ik geweldig leuk.”

Heidi had er goed over nagedacht voordat ze besloot bedrijfsbegeleider te worden voor de ‘Mkb-route in het hbo’: “Ik vond het spannend, het leek me best wel een verantwoordelijkheid. We zijn inmiddels tweeënhalf jaar verder en ik kan zeggen dat het begeleiden goed gaat, het gaat eigenlijk vanzelf. Het geeft me energie en ik groei er zelf ook van.”

"Spekkoper in een moeilijke markt"

Vincent Boer, bedrijfsbegeleider

“De studenten die wij hier via BouwTalent Zuid krijgen en die studeren aan Avans Hogeschool zijn gretig. Dat moet ook wel, want het is niet niks: twee dagen per week naar school en drie dagen werkend leren. Immers: in die drie dagen op de werkvloer moet je jezelf wel bewijzen. En dan ook nog ’s avonds en in het weekend studeren: doe het maar eens. Als begeleider probeer ik de student optimaal te faciliteren in zijn leerproces. We maken een Talenten Ontwikkelingsplan (TOP). Met elke student leg ik een ander traject af, zoveel mogelijk aansluitend op zijn of haar interesses. Voor ons zijn deze studenten heel fijn. Wij kunnen ze al een beetje kneden in de richting van ons gedachtegoed. En als we een echte match hebben, dan zijn we spekkoper in deze moeilijke markt waarin iedereen op zoek is naar goed personeel.”

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie ontvangen over de werkwijze van BouwTalent? Neem dan eens contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen je graag verder!

Download brochure

Download pakketoverzicht

Download brochure